Fűszeres csirkemell, sült édesburgonyával és vajon sült kínaikel hagymával

  • Post author:
  • Post category:Életmód

… és mit ebédel ma? Most vasárnap van, s egy rövid délelőtti séta után főztem egy gyors, kiadós, laktató, pénztárcabarát ebédet. Bárcsak minden nap ilyen nyugalomban telne. Az illatok a konyhából még most is belengik a lakást. Jólesik megpihenni, és élvezni a csendet, miközben az asztalon egy finom étel vár.

FŰSZERES CSIRKEMELL, SÜLT ÉDESBURGONYA, VAJON PÁROLT KÍNAIKEL HAGYMÁVAL.

Hozzávalók

  • 450 gr csirkemell
  • 1 db édesburgonya
  • 250 gr kínaikel
  • 1 közepes fej hagyma
  • Só, bors,
  • Kardamom
  • Curry
  • Olivaolaj olaj a csirkemell és burgonya sütéséhez
  • Vaj a kínaikelhez és a hagymához

Elkészítés lépésről – lépesre

  1. Csirkemelleket kockára vágni, s jól befűszerezni: só, bors, kardamom, curry. Ezen fűszerekkel jól összekeverni a kockára vágott csirkemellet.
  2. Légkeveréses sütőt előmelegíteni 180 fokra
  3. Egy tepsibe sütőpapírt tenni (előtte jól összegyűrni, majd kisimitani).
  4. Az édesburgonyát jó egy centis karikákra vágni, sózni és egy kicsi olivaolajjal megkenni. S mehet a sütőbe úgy 15-20 percre.
  5. A következő lépés, serpenyőben vajon a hagymát és a kínaikelt megsütni, sózni, borsozni.
  6. Ugyanebben a serpenyőben csinálni tovább a csirkemell sütését, a serpenyőben maradt vajhoz egy kis olivaoljat kell adni. Mire a csirkemell megsül, addigra a sütőben az édesburgonya is elkészül

Szuper finom low carb főétel.