
… és mit ebédel ma? Most vasárnap van, s egy rövid délelőtti séta után főztem egy gyors, kiadós, laktató, pénztárcabarát ebédet. Bárcsak minden nap ilyen nyugalomban telne. Az illatok a konyhából még most is belengik a lakást. Jólesik megpihenni, és élvezni a csendet, miközben az asztalon egy finom étel vár.
FŰSZERES CSIRKEMELL, SÜLT ÉDESBURGONYA, VAJON PÁROLT KÍNAIKEL HAGYMÁVAL.
Hozzávalók
- 450 gr csirkemell
- 1 db édesburgonya
- 250 gr kínaikel
- 1 közepes fej hagyma
- Só, bors,
- Kardamom
- Curry
- Olivaolaj olaj a csirkemell és burgonya sütéséhez
- Vaj a kínaikelhez és a hagymához


Elkészítés lépésről – lépesre
- Csirkemelleket kockára vágni, s jól befűszerezni: só, bors, kardamom, curry. Ezen fűszerekkel jól összekeverni a kockára vágott csirkemellet.
- Légkeveréses sütőt előmelegíteni 180 fokra
- Egy tepsibe sütőpapírt tenni (előtte jól összegyűrni, majd kisimitani).
- Az édesburgonyát jó egy centis karikákra vágni, sózni és egy kicsi olivaolajjal megkenni. S mehet a sütőbe úgy 15-20 percre.
- A következő lépés, serpenyőben vajon a hagymát és a kínaikelt megsütni, sózni, borsozni.
- Ugyanebben a serpenyőben csinálni tovább a csirkemell sütését, a serpenyőben maradt vajhoz egy kis olivaoljat kell adni. Mire a csirkemell megsül, addigra a sütőben az édesburgonya is elkészül

Szuper finom low carb főétel.
